DSC_0774L’associació Matem lo Bitxo i l’Ajuntament de Móra d’Ebre han organitzat avui la tercera edició de la Clotxa pel Càncer Infantil a l’espai de l’illa de Saurí. Durant el matí s’han celebrat diferents activitats, entre les quals una caminada i un dinar a base de la títipca clotxa, de sardina o llonganissa, a gust del consumidor.

L’organització ha informat que s’han elaborat 800 clotxes, que s’han distribuït entre els centenars de veïns del municipi i de fora vila que han participat en aquesta celebració. Tots els donatius que s’han efectuat (2 euros per a participar a la caminada i 4 euros per a adquirir la clotxa) es destinaran, com en els dos anys anteriors, a l’equip d’investigació del càncer infantil de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

La festa s’ha iniciat amb una caminada popular de 6 quilòmetres de longitud per diferents indrets de la localitat, a la qual han participat 200 veïns. El recorregut ha fet una aturada a la residència geriàtrica Natzaret, on ha tingut lloc l’avituallament i els participants han rebut la salutació i l’escalf de tots els residents i del personal del centre.

Durant el matí s’han efectuat a l’illa de Saurí diferents tallers i activitats, a càrrec dels diables del Drac Sheron, els Pirates de l’Ebre, l’Esplai Treu Banya, les colles geganteres de Móra d’Ebre i Móra la Nova, la coral L’Aubadera, el grup de ball en línia de la població, l’agrupació sardanista local, els bombers del parc de Móra d’Ebre, l’Escola Municipal de Música i Dansa de la vila i el grup de percusió i batucada. En l’espai també hi havia parades de merxandatge de l’associació Matem lo Bitxo i AFANOC, totes dos abocades a la lluita contra el càncer infantil, i de l’entitat que agrupa els celíacs.