L’Ajuntament de Móra d’Ebre, amb la col·laboració de l’entitat ambiental de recent creació L’AUBE, ha dut a terme aquest cap de setmana una jornada de sensibilització ambiental dins del marc de l’illa de l’Aubadera

La jornada va consistir en la realització de quatre tallers diferents al voltant d’un tema comú: l’illa de l’Aubadera. Van participar unes 40 persones d’un públic eminentment familiar, que van poder veure en primera persona el procés d’anellament científic d’una trentena de moixons de 6 espècies diferents; i aprofitar per construir i penjar als arbres caixes niu per a ocells insectívors, ratpenats i xots. A la part final de la matinal es va aprofitar per netejar de brossa l’espai interior de l’illa i la zona de l’arbreda tocant a la passera de fusta.

Aquesta activitat, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Aube, té el suport del programa RECICLOS, impulsat per The CircularLab, el centre d’innovació oberta d’Ecoembes. Per utilitzar RECICLOS, els ciutadans de Móra d’Ebre només han de connectar-se a la webapp, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

En les properes setmanes l’Ajuntament de Móra d’Ebre iniciarà un nou repte vinculat al programa RECICLOS aquest cop amb la col·laboració amb la Marató de TV3 que aquest any va orientat a la salut mental.