L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha ofert avui una recepció de comiat al grup de trenta veïns de la població francesa de Bonson que efectua una visita a la capital de la Ribera d’Ebre des del passat dissabte 13 d’abril i fins demà, en el marc de l’agermanament que mantenen ambdós municipis. L’acte l’ha presidit l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, acompanyat dels representants de l’Ajuntament de Bonson Marcel Giacomel, responsable de Projectes Estratègics, i Christine Paquis, consellera delegada d’Agermanaments de la vila francesa.
L’estada de tres dies de la delegació de Bonson ha tingut com a objectiu conèixer Móra d’Ebre i les poblacions de la rodalia. El programa de la visita ha inclòs una estada al castell de Móra, la visita a un oliver mil·lenari, un esmorzar de clotxa al paratge natural de l’Aubadera, l’estada a la factoria d’oli i d’olives La Masrojana o una excursió a Miravet per a conèixer el nucli antic de la població i l’artesania de la terrissa. També hi ha hagut temps per a fer una visita als alumnes de francès de l’Escola Oficial d’Idiomes de la Ribera d’Ebre, ubicada a l’institut Julio Antonio, i per a descobrir el nou carrer de la Ville de Bonson, que connecta el nucli urbà de Móra d’Ebre amb la zona natural de l’illa de Saurí.
Segons han manifestat els representants municipals de Bonson, l’estada a Móra d’Ebre ha sigut plaent i agradable, i han destacat l’hospitalitat dels morencs i l’acollida de la qual han sigut objecte. També han manifestat la seua impressió de la vila de Móra, una població que consideren que combina l’antiguitat del seu nucli urbà amb uns equipaments moderns, com ara l’hospital, l’helicòpter medicalitzat, la piscina coberta, entre altres. Marcel Giacomel ha explicat que ha pogut comprovar com Móra d’Ebre ha millorat en els últims quatre anys, amb l’execució d’obres importants com ara la passera que unix el castell amb el passeig de l’Ebre i l’Aubadera.
Els responsables de l’Ajuntament de Bonson han explicat que fins ara han sigut les institucions les que han impulsat l’agermanament, però que amb la visita d’aquests dies s’ha començat a posar en mans de la societat l’establiment de relacions entre ambdós municipis. És previst que pròximament una delegació de veïns de Móra d’Ebre es desplacin a la localitat francesa per a conèixer-la i establir-hi relacions humanes i culturals amb els veïns de la localitat germana.