IMG_0719

Móra d’Ebre ha celebrat avui els actes del Dia Mundial de l’Activitat Física, amb una concentració escolar a la plaça de Baix, amb la participació de més de 700 alumnes de diversos centres educatius del municipi. Als infants i jóvens se’ls ha obsequiat amb una aigua petita, una poma i una cantimplora. El total de fruita repartida ha sumat més de 1.200 quilos.

L’acte ha finalitzat amb la lectura conjunta del manifest de la diada, a càrrec d’un representant de cada centre participant, a raó d’un paràgraf cadascun.El manifest ha sigut el següent:

El Dia Mundial de l’Activitat Física es celebra des del 2002 a tot el món amb l’objectiu de promocionar una vida saludable. El lema d’aquest any és: “Gent activa, gent feliç”. Des de Móra d’Ebre ens identifiquem totalment aquest missatge. Aquest any celebrem ja la tercera edició d’aquesta jornada, i estem contents de comprovar com ha augmentat el nombre de participants.

Des de la Generalitat es lluita contra el sedentarisme a través del Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES), que es planteja l’objectiu de millorar la salut i la qualitat de vida de les persones sedentàries mitjançant la capacitació de professionals sanitaris, facilitant-ne la pràctica als usuaris de l’atenció primària i utilitzant els recursos comunitaris.

Es calcula que a Catalunya es produeixen més de 3.000 morts anuals relacionades amb el sedentarisme. La majoria es podríen evitar practicant activitat física de manera regular. No hi ha excusa: infants, gent gran… tothom se’n pot beneficiar.

Això sí: cal ser perseverant. Ens hem de comprometre a fer exercici cada dia practicant algun esport, jugant, caminant… De fet no és gens difícil; tots podem trobar motius per moure’ns, al mateix temps que ens ho passem bé. Es tracta, en definitiva, de tenir una vida més feliç.

Gràcies per haver vingut.