DSC_1381
Avui s’ha celebrat a Móra d’Ebre la Festa de l’Esport 2018, un esdeveniment organitzat per cinquè any consecutiu per l’Ajuntament per a reconèixer la tasca dels esportistes, les entitats, els tècnics i directius, i la trajectòria al llarg de la vida dels esportistes locals. En total s’han presentat 23 candidatures en les quatre categories convocades.
L’acte ha tingut lloc al teatre de La Llanterna, que s’ha emplenat de gom a gom de públic i de representants de l’esport local. Tots els candidats han rebut un reconeixement per part de l’Ajuntament de Móra d’Ebre.
El principal guardó de la vetllada, el de millor esportista local, ha recaigut en Rafa Llanos Pelegrín, del Club Judo i Jui-Jutsu de Móra d’Ebre. El jurat ha valorat el fet que Llanos es dediqui des de fa anys a la pràctica i l’ensenyament de les arts marcials i que hagi competit a un alt nivell al llarg de la seua trajectòria. En el seu palmarès destaquen els segons llocs aconseguits aquesta temporada en els campionats de Catalunya de jiu-jitsu sistema lluita i sistema ne-waza, el tercer lloc al Campionat d’Espanya de jiu-jitsu sistema lluita, i el cinquè lloc al Campionat d’Espanya de jiu-jitsu sistema ne-waza.
El premi a la trajectòria esportiva al llarg de la vida s’ha concedit a Enric Gurrera Descarrega, soci fundador i primer president del Club Nàutic, càrrec que ocupà durant els primers 30 anys de l’entitat. Sota la seva direcció, el Club Nàutic morenc va aconseguir unes instal·lacions que permeten gaudir als socis en els àmbits esportiu i social. Va fomentar l’esport del rem, tant en muleta com en rem olímpic. Ha rebut el premi la seua esposa, ja que el guardonat actualment es troba indisposat. El Club Nàutic Móra d’Ebre celebra enguany el 50è aniversari.
L’Associació Esportiva Picossa Trail ha sigut distingida com a millor entitat esportiva local 2018. Aquesta associació organitza la cursa anual Camí de Sirga, que forma part del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre. A cada edició d’aquesta competició es reuneixen més de 200 participants, amb corredors de tot el territori. Amb aquesta cursa es promociona tant l’esport com l’entorn natural, fomentant un estil de vida sana.
Quant als equips, el Club Jeroni de Moragas-Olímpic Móra d’Ebre l’han proclamat com a millor equip local a la Festa de l’Esport 2018. Aquest club de futbol es va formar l’any 2013 i és entrenat pel traumatòleg Manel Saltor. Els seus components, vinculats al centre d’educació especial Jeroni de Moragas, practiquen l’esport de forma regular i assisteixen a diferents jornades i competicions de futbol inclusiu. En la temporada 2017-2018, l’equip va participar als tornejos de futbol de centres d’educació especial del Masnou, a l’“Enfutbola’t. Futbol per a tothom”, celebrat a Barcelona, i al MIC-Integra 2018, a Vidreres, en el qual l’equip va quedar campió integrat en el combinat “Units Terres de l’Ebre”, format per diferents alumnes de centres especials de les Terres de l’Ebre.
Finalment, la Festa de l’Esport de Móra d’Ebre ha fet un reconeixement pòstum a Enric Borràs i Borràs (1961-2000), un dels impulsors de la Fira del Caçador de Móra d’Ebre (Cazafir), a través de la Societat La Caçadora de l’Ebre. Va estar vinculat al certamen durant setze anys consecutius i, conjuntament amb l’equip organitzador, va aconseguir situar la fira morenca com la segona de més importància del país.
L’acte ha comptat amb la participació de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Móra d’Ebre que ha executat una coreografia titulada ‘Homenatge a l’esport’.