IMG_1814

El programa especial de Ràdio Móra d’Ebre – SER sobre el tancament de la línia del clor d’Ercros a Flix ha estat guardonat amb el IV Premi de Periodisme Terres de l’Ebre, que atorga el Col·legi de Periodistes. Aquest dimarts, els periodistes Adriana Monclús i Andreu Prunera van recollir el premi a la seu del Col·legi a Tortosa, en un acte que va culminar amb la presentació del llibre ‘Bon dia, són les vuit!’, d’Antoni Bassas.

El programa es va enregistrar el 13 de desembre a la sala Ca Don Ventura de Flix, va ser obert al públic, i va estar conduït pels periodistes Andreu Prunera i Adriana Monclús. El programa va incloure entrevistes a l’alcalde de Flix, Marc Mur; el president del comitè d’empresa, German Aresté; la secretària general d’Ercros, Teresa Conesa i també hi va haver dues taules rodones. La primera, amb extreballadors de la planta, on hi van participar Jaume Prunera, Josep Maria Recha i Jaume Masip i la segona, amb estudiosos de la història de la fàbrica i el seu vincle amb la població, com són Jaume Masip i Josep Antoni Collazos.

L’objectiu del treball va ser fer una diagnosi acurada de la situació que viu Flix arran del tancament d’una fàbrica centenària, que ha estat la principal font d’ocupació al municipi durant les últimes dècades. A més a més, també es va abordar la influència que ha tingut la fàbrica per al desenvolupament demogràfic i econòmic de Flix i les incerteses que presenta el tancament.

L’enregistrament va ser obert al públic i va comptar amb la col·laboració dels dirigients de l’Associació Ràdio Móra d’Ebre, Joan Launes i Joan Calanda, i el suport tècnic d’Albert Cots. També va rebre el recolzament de les emissores Ràdio Ebre –SER i Ràdio Reus –SER.