180531tanatori-mora-ebre-00

El tanatori Pellisa & La Ribera, situal al polígon industrial La Verdeguera, de Móra d’Ebre, veurà millorades les seues instal·lacions gràcies a unes obres d’ampliació i actualització. En concret, es dotarà el tanatori d’un forn crematori, es reformarà la sala de vending, s’habilitarà una sala de vetlles aconfesional i s’ampliaran les places d’aparcament existents amb  40 places addicionals. Un cop finalitzades les obres, amb la construcció del crematori, no hi haurà cap altra instal·lació com aquesta a les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta.

El projecte preveu guanyar 140 metres quadrats de superfície útil a l’edifici principal, fins a un total de 800 metres quadrats, dels quals 240 metres quadrats correspondran a recepció i espais comuns; altres 180 metres quadrats, a espais especialitzats, i 380 metres quadrats més a zones relacionades amb l’activitat (capella, sales de vetlla…).

També s’ampliarà l’espai exterior en 1.650 metres quadrats, la qual cosa facilitarà l’habilitació de 40 nous aparcaments. Això és possible gràcies a l’adquisició per part de l’empresa del tanatori, al novembre del 2014, de la finca confrontant, que era propietat de l’Ajuntament, motiu pel qual es va desplaçar la seu del Servei d’Emergències Mèdiques a una altra finca de propietat municipal, situada entre la comissaria dels Mossos d’Esquadra i el parc dels Bombers de la Generalitat.

La inversió total d’aquestes obres ascendeix a 187.000 euros. El període d’execució dels treballs serà entre el juny i el setembre de 2018.