Amb motiu de la cloenda del 150è aniversari del traspàs de la Venerable Sor Filomena Ferrer i Galceran (Móra d’Ebre, 3 d’abril de 1841 – Valls, 13 d’agost de 1868), fundadora del monestir de Mora d’Ebre, la Comunitat de Monges Mínimes de Sant Francesc de Paula va organitzar la presentació del llibre ‘La experiencia del sufrimiento en la Venerable Sor Filomena Ferrer’, un estudi sobre el sentit del patiment i de les proves espirituals en la vida de Sor Filomena, i la seva integració en el camí de fidelitat a Déu i a la missió rebuda dins de l’Ordre dels Mínims, obra de Juan Manuel Bajo Llauradó, prevere, fill de la vila de Móra d’Ebre, i magister en medicina psicosocial.
La presentació va anar a càrrec de Joan Launes Villagrasa, periodista i investigador històric, i va comptar amb la intervenció de sor María de los Ángeles Martín, superiora de la Comunitat de Monges Mínimes de Móra d’Ebre. Segons l’autor, mossèn Bajo, el llibre constitueix un assaig sobre l’experiència vinculada al patiment que va experimentar la religiosa de Móra d’Ebre, que té l’objectiu de ser útil i d’ajudar les persones actuals a tindre un referent sobre “la manera de fer front a les situacions difícils que ens trobem al llarg de la nostra vida”.
La publicació és un volum de 175 pàgines, editat pel Monestir del Sagrat Cor de Móra d’Ebre i imprès pel Centre Especial de Treball Jeroni de Moragas de la capital de la Ribera d’Ebre. Segons el periodista Joan Launes, especialista en la figura de Sor Filomena, l’aportació que efectua Mn. Bajo amb aquesta nova publicació sobre la Venerable ha de ser un element important per al procés de beatificació de Sor Filomena Ferrer que se segueix en el si de l’Església.
En acabar la presentació del llibre, tant l’autor com el presentador van rebre de mans de la superiora de la comunitat del convent de Móra d’Ebre unes plaques commemoratives en agraïment a la contribució efectuada per Mn. Bajo i Joan Launes en la difusió de la figura de Sor Filomena Ferrer i per la participació de tots dos en els actes de 150è aniversari del traspàs de la religiosa morenca.
L’acte va tindre lloc dissabte 29 de juny 2019, a les 11.30 h, a l’església del Monestir de la Comunitat de Monges Mínimes de Mora d’Ebre, en el marc d’un programa més ampli de cloenda dels actes del 150è aniversari de la mort de la fundadora del convent de Móra d’Ebre. A la tarda es va celebrar la presentació del disc musical ‘Mínimo soy’, amb música i textos de sor María Consuelo González de Aleja Mejía, monja mínima de la Comunitat Paula de Móra d’Ebre, i la interpreció i presentació de Luis Alfredo Díaz.