La Papereria Bassa de Móra d’Ebre ha acollit aquesta tarda la presentació de la residència artística 2019 de Litterarum Móra d’Ebre, fira d’espectacles literaris. El grup pop-rock Obeses i el poeta Jaume Coll han tingut un primer contacte amb el públic local de la seua estada a Móra d’Ebre durant tot el cap de setmana en aquesta residència de creació artística, que facilitarà entre els artistes i de forma privada l’intercanvi creatiu per produir un espectacle literari exclusiu per a ‘Litterarum Móra d’Ebre’. 
L’acte ha consistit en un petit concert acústic d’Obeses amb recitacions de Jaume Coll, baixista del mateix grup. L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha sigut l’encarregat de cloure l’acte donant la benvinguda a Móra d’Ebre als artistes participants a la residència i desitjant-los un cap de setmana ben productiu des del punt de vista artístic aprofitant el paisatge i l’ambient primaveral que gaudeix aquests dies la capital riberenca.
Diumenge 14 d’abril, els components de la residència faran una valoració pública del treball i atendran els mitjans de comunicació a l’Hostal La Creu. El resultat final el presentarà el divendres 31 de maig en el marc de la fira d’espectacles literaris a la Llibreria Bassa, en una proposta de petit format per a programadors i públic convidat. 
El quartet contemporani Obeses és un grup que cerca nous espais d’expressió artística on conflueixen l’atreviment, l’excel·lència i la sana bogeria. Amb l’òpera-rock Verdaguer, ombres i maduixes van abordar la profunditat poètica de Jacint Verdaguer i això va nodrir la temàtica transcendent d’algunes de les peces del seu darrer disc, editat l’any passat: ‘Fills de les estrelles’. El poeta Jaume Coll ha estat guardonat amb el Premi Ausiàs March pel llibre ‘Un arbre molt alt’. És considerat una de les veus de la poesia catalana amb més projecció. 
La residència artística Litterarum té per objectiu la producció d’un espectacle singular que entri a formar part de la nòmina de propostes que ofereixen els artistes participants. A més, vol que els programadors acreditats a la fira l’incloguin a l’agenda de festivals literaris i musicals que s’organitzen tant a Catalunya com a les Illes Balears i el País Valencià.