La regidora d’Educació, Maria Rodríguez Grau, assegura que vivim en una societat en que el canvi, la mobilitat i la transformació esdevenen quotidianes generant la necessitat de conviure en pla d’igualtat i des del respecte a la diferència.

Per tal d’afrontar conjuntament i amb responsabilitat aquests reptes de futur, l’Ajuntament de Móra d’Ebre va signar un conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Educació per al Pla Educatiu d’Entorn (PEE) en base a l’Acord de Govern 91/2023, de 18 d’abril, pel qual s’estableixen les condicions mínimes per formalitzar els convenis que concretin els plans educatius d’entorn i el finançament de les actuacions relacionades.

Els destinataris de les actuacions educatives són infants i joves de 0 a 18 anys dels centres educatius públics i concertats del municipi, amb especial atenció als sectors socials més vulnerables, però també s’adrecen, des de una perspectiva proactiva, a tota la comunitat educativa.

L’Ajuntament, mitjançant el PEE, fa aquesta proposta de cooperació entre les accions dels diferents agents educatius que operen al territori, tant si pertanyen a l’educació formal com a la no formal o la informal. Aposta per la interacció comunitària de tots els agents educatius, socials, econòmics, culturals, artístics, esportius i de lleure essent necessària per a treballar en una mateixa direcció entre la dinàmica escolar i l’extraescolar.

Al llarg del curs 2023-2024, aquesta xarxa d’agents, que dona resposta global, integral i eficaç als reptes educatius, ha treballat per a que s’hagin portat a terme diferents actuacions destinades a aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat. Però no només això, també s’han desenvolupat diferents accions amb la màxima de “tot educa” i “l’educació més enllà de l’escola”, marcs on se situen els plans educatius d’entorn.

Les actuacions realitzades a Móra d’Ebre, liderades per la Regidora d’Educació, Maria Rodríguez Grau, i l’alcalde, Rubén Biarnés Renedo, han sigut:

  • Tallers de suport i Acompanyament Educatiu (TSAE) per a alumnes de 4t, 5é i 6é de primària i 1r i 2n d’ESO
  • Contes teatralitzats per a tot l’alumnat de I2, I3, I4 i I5 del municipi
  • Participació d’alumnat en el Casalet de juny del Centre d’Esplai Treu Banya
  • Participació d’alumnat en el Casal d’estiu del Centre d’Esplai Treu Banya
  • Participació d’alumnat en el Campus d’estiu del CE Olímpic
  • Participació d’alumnat en el Curs de dansa de la Escola Municipal de Música i Dansa
  • Cursets de natació per a infants de 3 a 12 anys al Centre Esportiu Municipal Aqua
  • Participació d’alumnat en les Colònies d’estiu del Centre d’Esplai Treu Banya

Aquestes actuacions s’han portat a terme, principalment, fora de l’horari lectiu. Gran part dels centres educatius i entitats del municipi s’han compromès i han col·laborat en el seu desenvolupament: Escola Lluis Viñas i Viñoles, Institut Julio Antonio, Col·legi Santa Teresa, CEE Jeroni de Moragas, Escola de Música i Dansa, Centre d’Esplai Infantil i Juvenil Treu Banya, CE Olímpic, Llar d’infants La Morera, Llar d’infants La Xicalla, Centre de formació d’adults, Serveis educatius…

L’Equip de Govern de Móra d’Ebre agraeix la implicació de tots els agents i la seva col·laboració com a membres actius d’aquesta xarxa comunitària.