La morenca Oxana Bonjorn va aconseguir el diumenge 3 de febrer, el tercer campionat de Catalunya consecutiu de cros per clubs en la categoria juvenil (sub 18), formant part de la J.A. ARBECA, durant el Campionat de Catalunya de Cros que es va celebrar a Vic.

A nivell individual va quedar en la 10a posició, afectada per un refredat que no l’ha va deixar rendir al seu màxim nivell i que farà que aquest any no pugui anar amb la Selecció Catalana al Campionat d’Espanya per Autonomies.

Després d’aquesta victòria, ella i les seves companyes aniran al Campionat d’Espanya de Cros per clubs, que es farà el dia 24 de febrer a Linares (Jaén), amb la intenció de millorar les dues medalles de bronze aconseguides els dos darrers anys i pujar al lloc més alt del podi.

Durant aquest hivern, l’Oxana ha quedat quarta en la Copa Catalana de Cros, on participaven totes les millors atletes catalanes; vuitena al prestigiós Cros d’Atapuerca (Castella-Lleó) i novena al també important Cros d’Elgoibar (País Basc).

En pista, ha aconseguit la marca mínima per poder anar als Campionats d’Espanya Sub 18 de Pista Coberta (València, 9-10 de març) i d’Aire Lliure (Castelló, 22-23 de juny) en les proves de 800 i 1.500 metres. En 1.500 m, amb 4:50.85, ara mateix és la 16a millor marca espanyola de la temporada.

La pròxima prova en pista serà el Campionat de Catalunya de Pista Coberta Sub 18, el proper 3 de març a Sabadell on participarà en els 1.500 metres.