IMG-20180211-WA0037

L’atleta morenca Oxana Bonjorn Girós es va proclamar, el passat diumenge 11 de febrer, a Mollerussa, sotscampiona de Catalunya de cros en la categoria sub 16 (cadet) femení. Alhora també va aconseguir el campionat de Catalunya de cros per equips formant part de la Joventut Atlètica d’Arbeca, juntament amb tres companyes més que van acabar en el quart, onzè i quinzè lloc d’un total de més de 105 corredores.

En un dur circuit amb dues fortes pujades i un clima esplèndid (amb sol i sense vent) va poder imposar-se a quatre atletes que havien quedat per davant seu en el circuit català de cros en què Oxana va acabar sisena.

La propera competició serà el Campionat d’Espanya de cros per clubs a Gijón, el 25 d’aquest mes, on l’equip intentarà millorar el tercer lloc aconseguit l’any passat, ja que després de l’exhibició de diumenge, són un dels equips favorits a guanyar-lo.

També, amb la selecció catalana, intentarà millorar el sotscampionat aconseguit l’any anterior en el Campionat d’Espanya per autonomies de cros, que es farà a San Pedro del Pinatar (Múrcia), el 4 de març.

Quant a pista coberta, amb la marca de 3:06.74 en la prova de 1.000 m llisos, que va aconseguir en un control a Sabadell (ara mateix és la novena millor marca espanyola de la temporada), va aconseguir classificar-se per al Campionat de Catalunya del dia 11 de març a Sabadell i també per al d’Espanya del dia 18 de març, a la mateixa pista. Alhora li servirà per anar al Campionat d’Espanya de pista al aire lliure que es farà el 30 de juny i 1 de juliol a Castelló.