El passat diumenge 10 de març, la morenca Oxana Bonjorn Girós va aconseguir la novena posició al XLI Campionat d’Espanya en Pista Coberta Sub-18 disputat al velòdrom “Lluís Puig” de València, en la prova dels 1.500 metres.

El campionat va començar dissabte a la tarda amb la disputa de tres curses semifinals on es classificaven per la final nou atletes d’un total de 37 participants. Oxana, que venia amb la 12a millor marca de les participants, va aconseguir el novè millor temps fent la seua millor marca personal, 4:49.31, només 17 centèsimes per sota del desè temps i aconseguint l’objectiu de córrer la final que s’havia proposat abans d’arribar a València.

Diumenge al matí, sense res a perdre, ni temps per recuperar-se, va sortir a intentar aguantar el ritme de les rivals, però va notar el gran esforç del dia anterior i a meitat de cursa es va despenjar, arribant novena i última amb un temps de 4:59.59. La cursa la va guanyar l’aragonesa Mireya Arnedillo, amb 4:40.15; segona, la barcelonesa Júlia de la Piedra, 4:41.10 ,i la tercera, la companya d’equip d’Oxana Bonjorn, la lleidatana Aida Alemany, amb 4:41.16. De les nou finalistes, 5 eren catalanes, el que indica el gran nivell que hi ha a Catalunya en proves de mig fons.

Amb aquesta cursa s’acaba la pista coberta i després de Setmana Santa començarà la temporada al aire lliure,  on la morenca intentarà repetir l’èxit de la temporada passada (4a d’Espanya) en la prova dels 2.000 metres obstacles.