180630campionatEspanya

La morenca Oxana Bonjorn Girós va aconseguir la quarta posició al XVII Campionat d’Espanya Cadet d’atletisme a l’aire lliure en la prova dels 1.500 metres obstacles celebrat dissabte passat dia 30 de juny a Castelló, millorant la seva marca personal i deixant-la en 5′ 12″ 01.

Durant la cursa va anar de menys a més, va passar la primera volta (400 metres) en 12a posició de 15 atletes, però poc a poc va anar avançant i a falta de 300 metres semblava que podia agafar a la 3a posició però finalment es va haver de conformar amb la 4a posició.

En primer lloc es va classificar Rocío Garrido, de Valladolid, que ja va guanyar l’any passat i tenia el millor temps; la segona va ser la seva companya d’equip (J.A. Arbeca), la lleidatana Aida Alemany, que tenia el segon millor temps abans de començar la cursa, i tercera posició va acabar Jimena Blanco, de Madrid, que ja venia amb el tercer millor temps. Oxana tenia el 4t millor temps, per tant es van complir els pronòstics.

En aquesta temporada que ara s’ha acabat, Oxana ha aconseguit, com a resultats més destacats, el sotscampionat de Catalunya en cros i, en obstacles, aquesta quarta posició i també va ser quarta de Catalunya en els 1.000 metres en pista coberta. Per equips va ser campiona de Catalunya i tercera d’Espanya en cros amb la J.A. Arbeca, i amb la selecció catalana va quedar sots campiona d’Espanya de cros.