L’Ajuntament de Móra d’Ebre i SOREA, concessionària del cicle integral de l’aigua del municipi, han posat en marxa aquesta setmana unes obres de millora de la canalització de la urbanització la Verdeguera, que permetran millorar el cabal i el servei en aquesta zona del municipi. Aquesta actuació, que tindrà una durada entre 6 i 8 setmanes, s’emmarca en el projecte de millora de la qualitat del servei que l’Ajuntament va posar en marxa fa dos anys amb la col·laboració de SOREA.

El recorregut d’aquesta nova artèria, que tindrà una longitud d’uns 500 metres, transcorrerà pel carrer de  Pau Casals, des de l’avinguda de Pius XII fins al carrer del Gira-sol, continuarà per aquest mateix carrer fins a la cantonada del carrer de la Terra Alta, per on discorrerà fins a l’inici del carrer del Priorat, més enllà del passeig de Maria del Miracle Descarrega. El canvi principal, a més d’incloure un sistema de telecontrol i una vàlvula reguladora de pressió, consistirà en l’augment del diàmetre dels tubs actualment instal·lats, de 40 i 63 mil·límetres de diàmetre, fins als 125 mil·límetres previstos. Aquest nou diàmetre de tub, a més, permetrà instal·lar un nou hidrant de bombers, que donarà cobertura a part de la urbanització de la Verdeguera que actualment queda fora de l’abast dels hidrants existents.

L’actuació completa té un prssupost de 107.495,2€ i s’executarà en dues fases consecutives i complementàries. La primera fase, té una subvenció del 92,73% de la Diputació de Tarragona, per un import de 42.158,75€ dins del programa PEXI 2018, i l’Ajuntament de Móra d’Ebre n’assumirà la diferència. La segona fase va a càrrec al fons d’obres anual per a la reposició i la millora de la xarxa proveït com a resultat del conveni signat amb SOREA.