El proper 15 de març tindrà lloc la segona edició de la cursa urbana “La Volta dels Carros” amb un recorregut pels carrers i camins del terme municipal de Móra d’Ebre, organitzada per l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’associació esportiva Picossa Trail i l’Associació Excursionista La Picossa. El recorregut de la cursa està dissenyat per a poder descobrir i gaudir dels carrers, monuments i llocs emblemàtics del municipi fent esport. El nom de la “Volta dels Carros” semblaria que ve del fet de ser la circumval·lació que feien els carros per entrar al nucli antic del poble, que tenia un molt for pendent.

Aquest any, com a novetat l’organització a més de la cursa de 10 quilòmetres ha afegit la distància de 5 quilòmetres per tal d’obrir-la a més participants. En ambdós casos, el desnivell positiu acumulat és inferior a 50 metres i el recorregut és un 95% de trams d’asfalt i un 5% de pistes de terra. El traçat de la cursa té en compte el pas pels principals indrets del nucli urbà i de les zones no urbanes pròximes a la vila, amb sortida i arribada al Camp de futbol municipal. La sortida es donarà a les 10:00 hores i l’Ajuntament ofereix servei de guardarropa i dutxes, bossa regal amb entrepans per tots els participants i lot regal als tres primers classificats per categoria.

L’objectiu d’aquesta activitat és promoure i apropar l’esport a tots els veïns de Móra d’Ebre i a totes persones que vulguin gaudir d’una prova urbana d’aquestes característiques. Els organitzadors de la prova pretenen crear un ambient festiu i de convivència entre els participants, promoure els valors d’un esport obert a tothom i evitar el caràcter elitista, i facilitar i apropar el veïnat a hàbits per a adquirir o assolir un estil de vida saludable.

Les persones interessades a participar a “La Volta dels Carros” de Móra d’Ebre poden inscriure’s a través dels enllaços següents: cursa 5 km i cursa 10 km.