IMG-20180821-WA0001

La persona triada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre com a Daliner/a d’Honor de la Festa del riu de Móra d’Ebre d’aquest 2018 ha estat Nuri Griera, la que durant més de 30 anys va ser la veu presentadora i conductora de la Festa del riu, i que serà la primera dona a tindre aquest honor instaurat per l’Ajuntament de Móra d’Ebre des del 2015. L’alcalde de la població farà entrega del dalí o bastó d’honor, que custodia durant tot l’any, després d’un nomenament oficial i del toc de corn de llaguter tradicional, simbolitzant així el nomenament a la persona escollida, que té per objectiu homenatjar a persones que d’una forma o altra han ajudat o ajudaran a fer que la Festa del Riu s’hagi realitzat i/o es continuï realitzant durant molts anys.

Nuri Griera a més va ser una de les primeres participants com a remadora de muleta en una tripulació exclusivament de dones durant els anys 70, i com a remadora en una tripulació de veteranes durant els anys 90. Molt vinculada al Club Nàutic des de els seus inicis, és una persona reconeguda per molta gent com la veu de la festa, gràcies a les excel·lents explicacions que la Nuri Griera feia any rere any perquè fos correctament seguida pels visitants i participants de la mateixa.

Com a novetats de la Festa del Riu 2018, el Concurs de Sirgadors de l’Ebre, que celebra 10 edicions, tindrà com a participants 4 sirgadors que tenen com a característica especial que han estat guanyadors en alguna de les nou edicions realitzades fins ara. Serà, doncs, un concurs de sirgadors campions que farà molt atractiva aquesta edició. A més, des del Club Nàutic s’ha organitzat durant diferents moments de la festa, una exhibició especial d’embarcacions amb vela, concretament muletes amb vela de quadre i rombe de Móra d’Ebre i llaguts tradicionals amb vela llatina de Cambrils, gràcies a la col·laboració amb la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial de Catalunya.

La cursa de muletes de categoria femenina i masculina, ja documentada l’any 1901 després d’un treball de recerca realitzat per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i diferents experts i investigadors, seran com sempre les grans esperades, realitzant-se a més activitats ja clàssiques també com el creuament nedant del riu Ebre, i es clourà la festa amb la solta de síndries i melons al riu Ebre. La Festa del Riu de Móra d’Ebre està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Club Nàutic de Móra d’Ebre i el  Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i de l’Institut Ramon Muntaner.