L’Ajuntament de Móra d’Ebre celebrarà el dia 13 de febrer, a les 20.00 hores, al Centre Cívic La Magdalena, una reunió per a explicar el tancament temporal d’alguns camins de la zona de la Picossa mentre duri el període de nidificació de l’àguila coabarrada. La presentació anirà a càrrec d’un tècnic de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural.

La mesura de la regulació del pas pels camins afectats s’adopta per a afavorir la reproducció de la parella d’àguila coabarrada existent a la zona, ja que s’ha comprovat que en els darrers set anys, aquesta parella d’aus no niat amb èxit, tot i disposar d’aliment abundant, la qual cosa fa pensar al Cos d’Agents Rurals que la causa de la no-reproducció serien les pertorbacions humanes durant el període de reproducció i incubació.

L’any passat, el Cos d’Agents Rurals va tancar els senders més pròxms als nius però es van detectar incompliments per part dels usuaris dels camins, la qual cosa va fer que les àligues tornessin a abandonar la posta. Per tot plegat, enguany es vol actuar amb més antelació per a intentar explicar als propietaris i excursionistes el motiu pel qual es vol regular el pas de persones pels camins pròxims al cim de la Picossa.

Es dóna la circumstància que el paratge, molt estimat pel veïnat de Móra d’Ebre atès que la Picossa és la muntanya més alta del terme (gairebé 500 metres d’altura), gaudix d’una protecció de la Unió Europea justament perquè acull l’hàbitat d’aquesta parella d’àguiles.
La legislació catalana, estatal i europea protegeix aquesta espècie i prohibix la pertorbació intencionada de les àguiles durant el període de reproducció i obliga les administracions a adoptar mesures necessàries per assegurar-ne la conservació.cami