La Diputació de Tarragona subvenciona la instal·lació de disset rampes per a evitar l’ofegament de fauna com a millora de basses i dipòsits d’aigua de la xarxa bàsica de punts de reserva d’aigua per a la lluita contra incendis forestals.

La Diputació de Tarragona ha concedit a l’Ajuntament de Móra d’Ebre una subvenció en el marc de la convocatòria de subvencions per la transició energètica i acció climàtica, per a l’exercici 2022, per a la realització de l’actuació següent:

  • Actuació subvencionada: Línia 1 – Prevenció local d’incendis forestals –   Manteniment o millora de basses i/o dipòsits d’aigua.
  • Import subvenció: 11.887,04 euros

L’actuació executada ha consistit en la instal·lació de disset rampes a tres dipòsits d’aigua que formen part de la Xarxa Bàsica de Punts d’Aigua per a Incendis Forestals (XPAIF), com a mesura per a evitar l’ofegament de la fauna que els utilitza com a abeuradors. Aquestes rampes han estat validades pel Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i no suposin cap risc en matèria de seguretat per als efectius terrestres i aeris en cas d’incendis forestals.