L’entitat pública ha contribuït ja a la millora de la façana fluvial del riu, amb la recuperació d’una de les pontones, port fluvial i el refugi dels pontoners

17 d’abril de 2024

L’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés i tècnics municipals han explicat aquest matí que proposaran a ENRESA la seua col·laboració en el projecte de dotació de serveis per a l’acollida i atenció dels visitants al castell de Móra d’Ebre. L’empresa, que ha contribuït ja a la millora de la façana fluvial del riu amb la recuperació d’una de les pontones i el refugi dels pontoners, ha visitat aquest matí la localitat per documentar les actuacions en les que ha col·laborat en els darrers anys en el marc del seu pla d’actuació.

Biarnés ha explicat que “aquestes actuacions signifiquen molt per a la història local, tant vinculada al riu i al port fluvial, ja que tant la passarel·la de pontons, com el refugi dels pontoners que gastaven en els moments dels bombardejos a la població, com una d’aquestes barques, s’han posat en valor en els darrers anys gràcies als ajuts i treball de diferents empreses i administracions“.

Pel que fa a ENRESA, aquesta empresa va atorgar al 2019 una ajuda econòmica de 22.151,79 euros al projecte per la construcció d’un port fluvial valorat en 266.925 euros en els que participaven també Generalitat i Diputació; al 2021 en la recuperació i valorització de la pontona i la cova dels pontoners dels Espais de la Batalla de l’Ebre (15.657,87 € d’un total de 31.315,73 en els que estava valorada l’actuació). Enguany l’Ajuntament licitarà en breu els treballs de manteniment i consolidació de part de la murada del castell i pel 2025 demanarà ajuda pel projecte de dotació de serveis per a l’acollida i atenció dels visitants al seu castell. “Són projectes importants per al poble i la comarca, que la gent pugui conèixer i venir a visitar aquests elements culturals, pel que agraïm la col·laboració d’ENRESA en aquest objectiu que tenim clarament marcat“, ha afegit Biarnés.

ENRESA va ser creada com entitat pública sense ànim de lucre el 1984 i les seues funcions estan regulades al Reial Decret 102/2014, de 21 de febrer. L’Ajuntament de Móra d’Ebre treballa en fer realitat el Centre Interpretatiu Julio Antonio i oficina de turisme, així com la millora en l’accessibilitat per fer possible la visita a l’històric castell de la localitat.