L’Ajuntament calcula en 48.000 € anuals el sobrecost que ha de pagar per gestionar la brossa dels pobles veïns

Ja fa temps que des de l’Ajuntament de Móra d’Ebre saben que veïns d’altres municipis llencen les brosses als contenidors del poble aprofitant les visites que fan a Móra d’Ebre sigui per motius laborals, d’esbarjo o per comprar.

Des de la implantació del sistema de recollida porta a porta als pobles veïns a Móra d’Ebre aquests casos puntuals s’han generalitzat i “és bastant fàcil veure i identificar veïns d’altres municipis que diàriament venen a tirar la brossa a alguns contenidors concrets: bàsicament els que estan al costat del Mercadona, els de l’Hospital i els de les urbanitzacions. Estem vivint el naixement del “turisme de residus””, diu Joan Piñol, alcalde de Móra d’Ebre.

De fet, des de la implantació del porta a porta a Móra la Nova, “l’ajuntament de Móra d’Ebre calcula en 48.000 € anuals l’increment del cost de gestió dels residus per l’increment en la recollida. A més, es dona la paradoxa que qui no vol seleccionar la brossa en origen, com demana el porta a porta, du al nostre poble les escombraries i ens ho llença a la fracció resta, que és la més cara de tractar”, declara Joan Piñol.

Per concloure, Joan Piñol manifesta que “per tal de lluitar contra aquesta situació i minvar l’afectació a l’Ajuntament, el plenari municipal del mes de febrer ha aprovat una modificació de l’ordenança de recollida de la brossa per sancionar els que llencen residus i no són veïns del poble i hem donat instruccions expresses als Guàrdies Municipals que siguin implacables amb aquesta tema”.