La regidora de Turisme i Comerç, Lorena Sastre, destaca l’èxit que han suposat canviar d’ubicació la Fira de Nadal i la implicació de comerços i entitats

Móra d’Ebre, 19 de desembre de 2023

A Móra d’Ebre es respira festa. La regidora de Turisme i Comerç, Lorena Sastre, ha fet una valoració ben positiva de la Fira de Nadal d’aquest any, que ha estat marcada per la novetat i canvis significatius. La decisió de canviar la ubicació i incorporar noves atractius, com el fotografiat enorme Tió de Nadal, ha estat tot un repte.

Sastre ha indicat que la ubicació a la Plaça de Baix “ha permès el creixement de la fira, a la vegada que ha guardat l’estètica tradicional al costat del nostre riu, un indret característic de la nostra població. Crec fermament que aquesta edició ha contribuït a enriquir l’experiència nadalenca a Móra d’Ebre del present i el futur”.

A més dels canvis físics, cal destacar la diversitat d’activitats que s’han incorporat, fent de la fira una experiència completa per a tots els gustos. Petits i grans, han pogut gaudir de l’audició de cantada de nadales per part de l’Escola de música i dansa de Móra d’Ebre i dels alumnes dels col·legis Santa Teresa i Lluis Viñas.

Tampoc va faltar un taller de conta contes, el pinta cares i manualitats de la mà de l’Esplai Treu Banya i Creu Roja o el passeig amb ponis per a la canalla.

Lloc per la gastronomia

Els sabors tradicionals també tenen el seu espai. Així, en l’actual edició s’ha apostat per un espai gastronòmic amb degustació de productes locals de la carnisseria M. Martin i vi del celler Pedrola de Miravet.

Aquest any també s’ha creat una zona photocall per a guardar un record de la diada. La fira també a comptat amb l’arribada del patge reial, on els nens han pogut depositar les seves il·lusions. A més, ha oferit l’oportunitat de donar a conèixer i visibilitzar les associacions de la població, a la vegada que poden obtenir beneficis per a la seva causa. També s’ha apostat per establiments amb productes locals i relacionats amb la temàtica de l’etapa nadalenca.

L’èxit de participació ens anima a continuar ampliant l’oferta en quan a activitats de cara al proper any”, explica la regidora. “És fonamental reconèixer l’esforç dels comerciants i participants que ha estat essencial per crear un ambient acollidor i festiu que ha transcendit les expectatives. Com a regidora, estic oberta a escoltar totes les opinions i suggeriments per seguir millorant la fira de cara al futur. Amb la col·laboració de tots, estic segura que continuarem fent de la Fira de Nadal de Móra d’Ebre una tradició memorable i única”, ha conclós.