Avui ha tingut lloc a Móra d’Ebre la inauguració de l’Espai de l’U d’Octubre, en el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de la celebració del referèndum d’autodeterminació celebrat el dia 1 d’octubre de 2017. L’Ajuntament de la població va decidir en sessió plenària batejar amb el nom de la data del referèndum el replà que hi ha davant del teatre municipal de La Llanterna, el col·legi electoral de la població.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, i la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Móra d’Ebre, Teresa Fusté, han fet dos parlaments recordant els esdeveniments que van tindre lloc aquella data a Móra d’Ebre i a Catalunya en general. També s’ha demanat la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i s’ha tingut un record per als centenars de persones investigades per aquells fets.

Per commemorar l’aniversari del referèndum, l’ANC, del Comitè de Defensa de la República de Móra d’Ebre, La Forja Ribera, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el Partit Demòcrata i els Joventuts d’ERC han organitzat un seguit d’actes fins al dia 1 d’octubre, entre els quals una exposició de 500 fotografies que mostren la jornada del referèndum a Móra d’Ebre, la qual es pot veure al vestíbul de La Llanterna.DSC_0376