Dins de la campanya #CatalunyadeBlau l’Ajuntament de Móra d’Ebre il·lumina la seva façana de blau per donar visibilitat a les persones afectades de fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i altres síndromes de sensibilització central

L’Ajuntament de Móra d’Ebre s’ha sumat a la commemoració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica i altres síndromes de sensibilització central il·luminant de color blau fosc la façana de l’edifici consistorial el dimecres 12 de maig. Amb aquesta acció, l’Ajuntament es suma a la campanya promoguda per l’Associació Catalana d’afectades i afectats de Fibromiàlgia i altres Síndromes de Sensibilització Central, juntament amb la Plataforma de Familiars FM-SFC-SQM.

Els objectius del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica són donar a conèixer l’existència d’aquestes malalties, incidir en la necessitat d’investigar els factors de predisposició i de desencadenament, i destacar la importància de fer-ne la detecció precoç. Aquestes malalties les pateixen entre el 3% y el 6% de la població mundial.

La data d’aquesta celebració commemora el naixement de la infermera britànica Florence Nightingale, que va patir una malaltia d’aquestes característiques als 40 anys i va passar la resta de la seva vida al llit.