L’objectiu de les actuacions és millorar el rendiment de la xarxa d’aigua del municipi

 L’Ajuntament de Móra d’Ebre i AGBAR, empresa concessionària del servei d’aigua al poble, iniciaran en breu un pla de millora de l’eficiència de la xarxa de subministrament d’aigua al municipi, que ha de permetre un estalvi d’aigua considerable i una millora del servei. L’actuació suposarà una inversió amb IVA que està al voltant de 95.000 € i s’estima una durada de 13 setmanes d’obra.

Segons paraules de l’alcalde, Joan Piñol “les dades de la concessionària ens diuen que Móra d’Ebre consumeix en mitjana diària 1.763 m3 d’aigua i s’estima que el 47% són pèrdues per la xarxa. Amb l’actuació que farem els propers mesos, a més de regular la pressió, permetrem augmentar l’eficiència de la xarxa i arribar al 60%, que ens iguala a altres poblacions de característiques similars a les nostres”.

Per la seva banda, el gerent d’Agbar a l’Ebre, Jordi Pont, ha destacat el compromís de la companyia “per millorar el servei a la ciutadania de Móra d’Ebre. A més d’augmentar l’eficiència de la xarxa, assegurem una gestió sostenible d’aquest recurs, ja que evitarem pèrdues d’aigua, podrem operar de forma més àgil i minimitzarem les molèsties a la ciutadania en cas que hi hagi una incidència”.

L’actuació que es preveu realitzar inclou la instal·lació de quatre cabalímetres als diferents sectors hidràulics (Casc Antic, Comarques Catalanes, C/Tarragona i Travessia de Baix) així com tres vàlvules reductores de pressió a més d’afegir noves canonades al C/Tarragona i a Comarques Catalanes que permetran anellar la xarxa, fent-la molt més tolerant a les fuites. Així, en cas de manteniment d’una part de la xarxa o d’una avaria, es podrà actuar en una part concreta i es reduirà el número d’usuaris afectats pel tall. De forma afegida, la sectoralització permet localitzar de forma molt més ràpida la ubicació de les fuites.