Avui han tingut lloc els actes institucionals de la Diada Nacional de l’Onze de Setembre a Móra d’Ebre. El programa s’ha vist alterat per la pluja que ha fet acte de presència a la població a primera hora del matí, la qual cosa ha obligat a canviar les localitzacions de les activitats previstes a llocs coberts.
L’acte institucional, que tradicionalment se celebra als peus del monument de l’Estela de la Llibertat, davant del Club Nàutic, a la vora del riu Ebre, ha tingut lloc al Teatre Municipal de La Llanterna, on 46 entitats del municipi han fet les seues ofrenes florals davant la placa del monument esmentat i al costat d’una senyera. El gerent de la Fundació Jeroni de Moragas, Josep M. Garcia, ha sigut l’encarregat de llegir el manifest de la Diada i l’alcalde, Joan Piñol, ha clos l’acte amb un discurs de tall sobiranista, en què no han faltat les referències a l’actual moment polític i el record als exiliats i als presos polítics.
En acabar, ha tingut lloc la inauguració de l’exposició de les 26 obres que van participar a la primera edició del Concurs de Fotografia de la Festa del Riu de Móra d’Ebre, convocat pel Club Nàutic de la població. Les obres presentades a concurs simbolitzaven la tradició, la participació i l’esforç, tres valors que s’apleguen en la festa fluvial. Els guanyadors han sigut Àlex Cazorla, Susanna Bernal i Manuel Barreno.
D’altra banda, l’Associació de Dones de Móra d’Ebre ha celebrat la tradicional Trobada de Puntaires, en aquesta ocasió a cobert, als locals de La Democràcia. S’hi han aplegat puntaires de les Terres de l’Ebre, del Camp de Tarragona i del Baix Aragó, en una jornada de germanor i companyonia entre tots els aficionats a les puntes de coixí.