Móra d’Ebre ha celebrat aquest matí de Divendres Sant el tradicional viacrucis al Calvari, declarat per part del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre com a “Acte d’Interès Comarcal”. L’antiguitat d’aquest acte religiós està documentada des del 1756.
 
El viacrucis ha sortit de l’església prioral de Sant Joan Baptista a les set del matí, amb les imatges de la Verònica, el Sant Crist (portat a pols) i la Mare de Déu dels Dolors. El recorregut del viacrucis està dividit en dos trams: l’anada de l’església fins a l’ermita del Calvari, resant el Sant Rosari i les estacions del viacrucis, i el retorn fins a l’església, mement en què té lloc la baixada a pols del Sant Crist per part d’un portador. Abans del descendiment s’han pogut sentir els acords dels tabals i el sac de gemecs d’una melodia composta expressament per Ferran Roca.
 
Els actes de la Setmana Santa morenca continuen durant tota la jornada d’avui. Cal destacar que a les 22 h s’iniciarà a la plaça de Baix, processó del Sant Enterrament. L’ordre de la processó serà el següent: Grup de Percussió; escolans i Creu Processional; pas de l’Entrada a Jerusalem; estendard de l’Oliveret; pas de l’Oració a l’Hort, ‘Oliveret’; pas de Jesús al Pretori, ‘Pilat’; estendard de la Santa Faç; pas de Jesús amb la Creu al Coll, ‘Verònica’; creu del Cirineu; Sant Crist del Cavallers; nens i nenes amb ofrenes; pas de la Pietat; creu dels Penitents; llençol i escapulari del Sant Sepulcre; pas del Sant Sepulcre; Llitera; prior; bandera de l’Associació; autoritats; estendard del Dol i senyores amb mantellina; pas de la Soledat Dolorosa; vestes, i banda de l’Escola de Música de Móra d’Ebre.
 
El recorregut serà el de costum, el de la Volta dels Carros, pels carrers del nucli antic de Móra d’Ebre. La processó finalitzarà dins de l’església prioral amb l’ofrena de les flors que adornen els passos i l’adoració al Crist.