Avui, 3 de desembre de 2017, ha tingut lloc a Móra d’Ebre la II Jornada del Dia Internacional de la Discapacitat a Móra d’Ebre, ja que aquest diumenge se celebra arreu del món el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una cita que també arriba a Móra d’Ebre i a la comarca de la Ribera d’Ebre de la mà de l’entitat Barreres Fora i amb el suport de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i del Consell Comarcal, entre altres administracions del territori.
La celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat ha tingut lloc aquest matí al voltant del complex cultural de La Llanterna Teatre Municipal de Móra d’Ebre. Les activitats han estat pensades perquè tothom tingués l’oportunitat de fer una gimcana en cadira de rodes i practicar esports adaptats. També hi ha hagut música en viu i un dinar de germanor.
La diada, oberta també a la participació de veïns de la Terra Alta, el Priorat, el Baix Ebre i el Montsià, ha congregat moltes persones del territori amb problemes de mobilitat i professionals de l’atenció sociosanitària.
Aquesta jornada de conscienciació ja es va celebrar per primera vegada a la Ribera d’Ebre l’any passat, llavors organitzada per la Creu Roja i amb la finalitat de donar visibilitat i crear una associació que agrupés el col·lectiu de persones amb discapacitat de la comarca.DSC_0675