La iniciativa forma part de diverses actuacions per donar us a les piscines fora de la temporada habitual entre Sant Joan i l’11 de setembre

Amb termòmetres fregant, i en alguns casos superant, els 40ºC de temperatura, l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha posat en operació les piscines d’estiu ara ja fa una setmana, concretament el 7 de juny. En paraules de la regidora d’esports, Maria Rodríguez, “hem d’aprofitar i rendibilitzar una instal·lació que té un ús limitat a l’estiu i no hi ha forma millor que posar-la a disposició de tots els veïns i veïnes de Móra d’Ebre i, en especial, als xiquets i xiquetes que ja només fan jornada de matí a les escoles”.

Tradicionalment les piscines d’estiu de Móra d’Ebre s’han obert el dia 24 de juny, però ja fa un 4 anys que aquest calendari s’avança, tot i que no tant com aquest any. “Vam començar a preparar les piscines a mitjans de maig per tenir-les preparades per a principis de juny i poder obrir-les en el moment en que fes falta. Així, aquestes primeres setmanes l’horari d’obertura és de les 16h fins a les 20h, de dilluns a divendres, amb una única modalitat d’entrada. I a partir del dia 24 de juny en horari continu de les 11h fins a les 20h”, diu Maria Rodríguez, “Aquesta primera setmana d’obertura de la piscina han passat més de 1.000 persones de tota la comarca per les piscines”.

Escoles i instituts també en fan ús de les piscines

Una altra iniciativa que l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha posat a disposició de les diferents escoles e instituts del poble és la utilització de les instal·lacions els matins d’aquestes darreres setmanes de curs en que els docents combinen les activitats a l’aula amb activitats a l’exterior. D’aquesta forma, tots els centres educatius de Móra d’Ebre faran ús de la piscina d’estiu enviant un centenar d’infants cada dia. “Si l’Ajuntament destinant un socorrista a les piscines fem que els alumnes dels centres educatius del poble passin els matins de forma més lleugera, és un benefici per a tots”, conclou Maria Rodríguez.