D’altra banda cedeix al Servei Català de la Salut dos solars de 1.099 m2 per construir el nou Centre d’Assistència Primària (CAP) a Móra d’Ebre

1 de desembre de 2023

El Ple de Móra d’Ebre, ha aprovat al darrer Ple els pressupostos municipals per 2024, que ascendeixen a 6.683.113,02 euros. Amb el document es vol prosseguir amb la línia encetada de contenció de la despesa i reducció del deute. Els comptes contemplen 330.819 euros per l’Escola de Música i Dansa on l’Ajuntament aporta 109.000 euros i les subvencions concedides a l’espera que arriben els fons de transició nuclear. Rubén Biarnés, alcalde de Móra d’Ebre, ha dit que “volem que Móra sigui visible, un poble atractiu, il·lusionant i dinàmic per gent de totes les edats” i per això estem incrementant les subvencions a entitats (+31.000 euros), les despeses corrents i serveis s’incrementen en 205.000 euros; els interessos de crèdit augmenten en 93.000 euros i les inversions amb recursos propis augmentaran en 48.000 euros. En salaris s’han baixat 61.000 euros respecte 2023 i un 45% en els sou del càrrec de confiança. Per últim les amortitzacions de préstecs es reduiran en 47.000 euros.

Farem unes inversions de més de 180.000 euros el proper any que contemplen el canvi de gespa del camp de futbol per 300.000 euros, 280.000 per instal·lar plaques fotovoltaiques per lluitar contra el canvi climàtic i millorar l’eficiència dels edificis públics i actuacions al Cap de Mur i Primera separata i accessibilitat del Castell per 278.000 euros, l’eradicació de l’amiant a les instal·lacions públiques, zona d’autocaravanes, circuït de BTT, subvencions a entitats (130.000 euros), o arranjament a passejos, parcs, Casal Jove, o reducció de l’endeutament (el rati de deute viu el preveiem del 45%, venint del 170%)”, explica. A llarg termini des de l’Ajuntament es treballarà per trobar finançament pel futur museu de Julio Antonio, un nou casal municipal, centre cívic polivalent per albergar el que es faci a Móra, la rehabilitació de la caserna de la Guàrdia Civil, la reobertura de la Seguretat Social, demanar a l’Incasol l’ampliació del polígon, avançar en el geriàtric tutelat i els accessos a l’estació d’autobusos des de l’N-420.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de l’Equip de Govern, en contra d’Esquerra i l’abstenció de PSC, Units per Móra i Endavant per Móra.

Terrenys del futur CAP

Terrenys del futur CAP

Via lliure al futur CAP 

D’altra banda el Ple va aprovar la cessió al Servei Català de la Salut de dos solars (1.099 metres quadrats en total) per ubicar el nou Centre d’Assistència Primària (CAP) a Móra d’Ebre. “Necessitaven d’aquesta cessió per començar a redactar el projecte i fer els procediments necessaris de licitació per poder començar a construir. Des de febrer de 2021 s’han proposat diverses ubicacions fins que han trobat la més idònia. Es va consensuar tot i els va agradar aquest”, ha explicat l’alcalde, que ha recordat que el valor del solar supera els 200.000 euros.  Per fer possible el futur CAP en funció dels requisits marcats pel Servei Català de la Salut l’Ajuntament ha hagut de fer modificacions a les normes subsidiàries per poder construir en tota la parcel·la i que pugui ser tot de planta baixa.

Les diferents administracions han estat àgils per tal de triar la ubicació, aprovar a la Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre el passat octubre i acordar la cessió al mateix Ple de novembre. “Es tracta d’una reivindicació històrica i estem contents d’este primer pas per tindre un nou CAP”, ha conclòs Biarnés. Paral·lelament, l’Equip de Govern treballa per tal de fer possible la presència de l’helicòpter de forma permanent i amb vols nocturns. La cessió va comptar amb els vots a favor de Junts, FM Amunt, i Esquerra; en contra del PSC i Units per Móra i l’abstenció d’Endavant per Móra.