Móra d’Ebre acull durant tot el dia d’avui la tercera edició de la Jornada Barreres Fora, organitzada amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. L’acte té com a objectiu donar a conèixer a la població en general la realitat de les persones amb mobilitat reduïda, per la qual cosa s’organitzen diverses activitats per a donar visibilitat al col·lectiu i donar a conèixer les seues necessitats.

L’acte ha començat a les 9 del matí al teatre municipal La Llanterna amb el discurs inaugural de Fina Ambrós, presidenta del col·lectiu Barreres Fora, amb el qual s’ha donat inici a un llarg i variat programa d’activitats, amb intervencions artístiques i musicals de diferents grups de la localitat i de les poblacions de la rodalia (diables de Móra d’Ebre, coral de Porrera, associació de ball en línia…), xarrades, tallers i actes lúdics.

Entre les activitats realitzades, cal destacar la 3a edició de la gimcana d’obstacles amb cadira de rodes, una prova en la qual hi participen persones amb modalitat reduïda, però també persones que no necessiten cadira de rodes per a desplaçar-se habitualment per tal que coneguin les dificultats que s’han de fer front en el dia a dia quan es necessita aquest mitjà de transport per a moure’s per la població. Altre actes rellevants de la jornada d’avui són les xarrades de David Bonvehí, president del PDeCAT, i del motorista de Sabadell Àlex Cruz, que fa un parell d’anys va perdre els dos peus en un accident.

Tallers i activitats de ioga, d’esports paralímpics, de dansa, etc. completen el programa de la jornada, que es clourà amb un dinar de germanor, seguit de discoteca mòbil i un sorteig de cistelles.

L’organització ha anat a càrrec del col·lectiu Barreres Fora, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, i la col·laboració de diverses institucions: l’Ajuntament de Móra d’Ebre i el de Móra la Nova, els consells comarcals de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alt a, Creu Roja, l’associació Jeroni de Moragas, entre altres.