Litterarum, Fira d’Espectacles Literaris de Móra d’Ebre és a les portes de la que serà la seua desena edició. Per això, com a iniciativa especial, ha impulsat la producció d’un videopoema per felicitar les festes de Nadal als seus seguidors i desitjar un bon any 2017, en el qual celebrarà deu anys de vida.

L’audiovisual ha estat inspirat en un fragment del poema Dinar de Nadal de l’escriptor Jordi Llavina (Gelida, 1968) i es difondrà a través de les xarxes socials a partir d’aquest mateix divendres, 23 de desembre. Dinar de Nadal és un emotiu poema que posa el focus, a través de la protagonista, la Laia, en el buit que deixen aquelles persones que ja no hi són als dinars familiars de Nadal. «Els esperits com tu no fan mai tard, hi són a perpetuïtat. És el primer Nadal que no hi ets, Laia. És el primer Nadal que ets puntual», diu un fragment del text.

El videopoema, de poc més d’un minut de durada, ha comptat amb la participació especial del mateix Jordi Llavina, que a banda de cedir el poema també hi participa com a actor, juntament amb la seua filla actriu, Cesca Castellví Llavina, i diversos membres del Grup Teatral Móra d’Ebre.

Com a fira d’espectacles organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Litterarum ha volgut prendre com a referència un dels millor poetes de la nostra literatura, amb una sensibilitat especial per les dates nadalenques, i Móra d’Ebre com a plató, amb escenes enregistrades íntegrament a l’allotjament rural Ca la Maria.

«Aquest 2017, Litterarum arribarà a la seua desena edició. Per això hem pensat que seria un gest especialment bonic, per a tota la gent que tenim al costat durant aquests anys i, per extensió, tots els qui s’estimen la literatura catalana, felicitar les festes nadalenques d’una manera diferent, alhora que fent-ho també apropem la literatura que es fa al nostre país a un públic més ampli, a través d’un llenguatge com és l’audiovisual”, apunta Albert Pujol, director de Litterarum.

La direcció i la producció tècnica del videopoema ha anat a càrrec d’Emanuel Munteanu, de Millennials Films, que des de l’any 2015 realitza materials audiovisuals de Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc. Litterarum és una fira professional, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Móra d’Ebre, que promou propostes escèniques de qualsevol disciplina de les arts de l’espectacle basades en textos literaris escrits originàriament en llengua catalana que no han estat concebuts originalment per a l’escena. El 2017 se celebrarà els dies 26, 27 i 28 de maig a Móra d’Ebre, coincidint un any més amb la Fira del Llibre Ebrenc.

dinarnadalfot2-789522_editora10007editora_12983