Cartell-Litterarum2018
cartell-FiraLlibreEbrenc2018 (1)
La literatura catalana i ebrenca necessita herois i heroïnes. Com més lectors tingui més forta serà. Fomentar la lectura en llengua catalana ja sigui d’escriptors clàssics o contemporanis és un dels objectius principals de Litterarum Móra d’Ebre i la Fira del Llibre Ebrenc; tota una heroïcitat en els temps que corren, amb tan poc temps de lleure disponible. Més de 15 anys treballant en aquesta línia, primer amb la Fira del Llibre Ebrenc i després amb Litterarum, la fira d’espectacles literaris, fa que visitar Móra d’Ebre del 24 al 27 de maig et converteixi en heroi de la literatura catalana. Per això, enguany es crea la figura del LittHeroi, un personatge clarament inspirat en el món del còmic que ajudarà petits i grans a identificar-se amb la causa. Un heroi en el cartell de Litterarum, en què predominen les tonalitats roges i blanques; i una heroïna en el cartell de la Fira del Llibre Ebrenc, en què predominen els verds i blancs (en ambdós casos colors corporatius), que són obra del dissenyador Jordi Morera.
Els llibres ens donen la força i ens impulsen. El talismà i objecte clau amb el poder de transformar-nos de persones normals en herois és el llibre. La lectura ens permet enlairar-nos i volar, ens aporta coneixements nous, sensacions noves, sentiments nous i ens allunya de la ignorància. Per això, els LittHerois de Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc 2018 estan a punt d’enlairar-se i impulsar a tots els qui llegeixin llibres per sortir volant sempre amb el llibre a la mà. Si voleu volar literàriament i voleu convertir-vos en LittHerois només cal que agafeu un llibre i llegiu! Si ets lector de literatura catalana i ebrenca tu també pot ser un heroi. Móra d’Ebre vol concentrar tots els lectors per convertir-vos en LittHerois.
LittHerois per enlairar la literatura catalana. La literatura catalana i ebrenca estan en perill si no aconseguim impulsar-les més entre tots, i per això necessitem més LittHerois que les defensin. Si volem salvar-les de la ignorància cal que cada vegada siguin més i més les persones que llegeixin i es retrobin amb els grans clàssics o que descobreixin les noves fornades d’escriptors. Litterarum Móra d’Ebre i la Fira del Llibre Ebrenc et tornaran a posar els llibres a l’abast pujant-los a escena a través d’espectacles literaris creats per artistes de prestigi i reforçaran el discurs crític al voltant de la literatura que es realitza a les Terres de l’Ebre i arreu dels territoris de parla catalana, amb escriptors reconeguts que presentaran els seus llibres. Ja t’agafa el cuquet de la lectura?
Vols convertir-te en LitterHeroi? És molt i molt senzill aconseguir-ho. Vine a Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc, del 24 al 27 de maig a Móra d’Ebre. Et donem el poder de volar amb la millor literatura catalana i ebrenca d’ara i de sempre, i no només amb el format llibre, sinó amb el format espectacle, que et farà gaudir d’allò més.
Ajuda’ns a defensar la literatura catalana llegint, llegint i llegint, només hi ha aquest camí. Tota la informació i les activitats les trobareu a www.litterarum.cat o www.llibresebrencs.org.