Litterarum Móra d’Ebre ja ha tancat els principals caps de cartell de la nova edició de la fira, que enguany se celebrarà del 30 de maig al 2 de juny. Aquest any, en la dotzena edició del certamen, es programaran una quarantena d’espectacles de música, teatre i màgia, tots ells vinculats amb la literatura catalana, tant infantils com per a adults. Hi tindran cabuda actuacions inspirades en l’obra dels grans noms de les lletres catalanes, com Prudenci Bertrana, M. Aurèlia Capmany, Manuel de Pedrolo, Pere Calders, Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Joan Salvat-Papasseit, M. Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Josep Carner i Joan Maragall.

Amb tot, enguany prendran protagonisme especial l’escriptora Teresa Pàmies i el poeta, dramaturg i artista plàstic Joan Brossa, dos autors dels quals aquest 2019 se celebra el centenari dels naixements. Per això, Litterarum Móra d’Ebre els vol donar visibilitat. Així, Big Mama, una de les referents musicals del blues a casa nostra, homenatjarà l’escriptora Teresa Pàmies, amb l’espectacle Teresa Pàmies, la llengua com a ofici, una conferència-concert amb 10 cançons. Albert Estengre i Mercè Boher hi presentaran La vida escrita, un espectacle de petit format que a partir de teatre, cançons i lectures repassa la vida de l’escriptora. Per als més petits, Berta del Poblet interpretarà Hola, sóc la Teresa, una escenificació teatralitzada de la seva biografia. Al seu torn, la companyia Màgia Diver presentarà Brossabadat, una obra que barreja màgia i lectura, llibres i fantasia a través de contes i rondalles de Joan Brossa.

Entre la quarantena d’espectacles, destaca el concert del cantautor valencià Pau Alabajos, que interpretarà el disc Ciutat a cau d’orella, amb poemes musicats de Vicent Andrés Estellés. La poeta Dolors Miquel i el músic Marc Egea presentaran l’espectacle Un cor de carn, un recital de poesia medieval catalana d’autors com Ramon Llull, Ausiàs March, Pere Torroella i Jordi de Sant Jordi.

Oberta la convocatòria per a programadors

Litterarum Móra d’Ebre és una fira que també s’adreça a programadors d’espais escènics, festivals, espais culturals i museus, regidors de Cultura i Festes, així com tècnics i membres de comissions de festes i activitats culturals. Aquesta setmana s’ha obert el termini perquè els programadors puguin demanar les acreditacions —a través del web www.litterarum.cat/programadors— que permeten assistir gratuïtament als espectacles. A més, s’han programat sessions exclusives per a aquest col·lectiu, que podrà participar en àpats per conèixer artistes de manera directa. A part, l’organització del certamen oferirà assessorament personalitzat en gestió de les contractacions i propostes artístiques. Els programadors gaudiran de preus avantatjosos en la contractació de bona part dels espectacles de l’edició 2019 de Litterarum Móra d’Ebre, sempre que es facin abans del 15 de juliol.