L’alcalde, Rubén Biarnés, agraeix Josep S. Blasi que el treball mostri la bellesa de l’entorn del riu i expressa el seu suport a una industria com la cinematogràfica, que “sempre tindrà obertes les portes de Móra d’Ebre

19 de juny de 2024

Les autoritats de Móra d’Ebre han agraït l’equip del curtmetratge Saurí i el seu director, Josep S. Blasi, nascut a Móra d’Ebre i format a l’ESCAC, per l’elecció de localitzacions a la localitat i comarca per explicar la història de l’Angelina i el seu fill, trencada per la guerra civil, que va tenir com escenari de les batalles l’Ebre, on es va fixar el front.

Rubén Biarnés, alcalde de la localitat, ha expressat el seu suport a la indústria cinematogràfica “que sempre tindrà obertes les portes de Móra d’Ebre” i talents com Josep S. Blasi, que ha pensat en les nostres localitzacions per explicar aquesta bonica història amb un equip tècnic de molt nivell.

Blasi aborda en el treball aspectes com la reconciliació i el saber-se sobreposar en contextos postbèl·lics i ho fa mostrant la bellesa de la zona i la seua gent, retratada pels responsables tècnics i artístics de fotografia, guió, cinematografia, música i actors implicats.

L’alcalde ha recordat com “a l’Ebre hem tingut la circumstància de viure uns fets històrics en una conjuntura bèl·lica que va causar molt de mal. Ara aquell record, aquelles històries i reflexions serveixen encara per reflectir-les en llibres o en pel·lícules. L’Ebre és un escenari perfecte per rodar aquesta classe de treballs i ens encantaria que més gent seguís els passos de Josep S. Blasi per ambientar els seus treballs i mostrar la rotunda espectacularitat del nostre territori”.

Amb Saurí, Blasi aspira a plasmar la bellesa de la seva terra i a retre homenatge a la seva gent, destacant la resiliència davant dels capítols foscos de la seva història. El relat de l’Angelina i el seu fill, dues ànimes que es retroben a través dels records, és una reflexió profunda i antibèl·lica que Blasi espera que deixi una empremta positiva en tots els que participin en el projecte, ja sigui com a equip tècnic i artístic o com a espectadors.