a

El passat diumenge 14 de gener l’atleta moranca Oxana Bonjorn va participar al 75è Cros Internacional d’Elgoibar formant part de la selecció catalana i va aconseguir un magnífic 8è lloc (5a entre les catalanes) tenint en compte el nivell de la participació. En la seva categoria (cadet femení) no hi havia internacionals però si les millors corredores de Castella-Lleó i d’Euskadi, la selecció de Navarra i altres corredores vingudes d’Aragó, Toledo, Galicia i Extremadura, fins a un total de 57 participants.

El circuit va ser molt dur (amb molt fang, pluja i vent) però l’atleta morenca va acabar molt contenta de la cursa de i la experiència viscuda amb les companyes. En la selecció juvenil també hi havia dos atletes de la Terra Alta, l’Adam Maijó, de Batea, que va quedar 3r (1r de Catalunya), i Marina Freixa, de Corbera d’Ebre, que va quedar 10a (4a de Cartalunya). Aquests atletes terraltins corren pel C.A. Ascó.

Oxana Bonjorn va poder anar amb la selecció gràcies al 6è lloc aconseguit en el Gran Premi Català de Cros (competició que consta de 6 proves i puntuen les 4 millors). Va quedar 4a a Santa Coloma de Farners, 5a a Girona, 7a a Granollers i 2a a Gavà.

La propera cursa important és el Campionat de Catalunya de Cros a Mollerussa l’11 de febrer on es decidirà la selecció que anirà al Campionta d’Espanya de Cros a San Pedro del Pinatar (Múrcia). Abans, la morenca participarà amb el seu club (J.A. Arbeca) al Campionat d’Espanya de Cros per Clubs a Gijón el 25 de febrer.