La morenca Oxana Bonjorn Girós va aconseguir, el passat diumenge 25 de febrer, a Gijón, la medalla de bronze al Campionat d’Espanya de cros per clubs, formant part de la Joventut Atlètica d’Arbeca, a només dos punts del segon classificat (el club Cueva de Nerja malagueny), repetint el  bronce que ja havia aconseguit un any abans a Orpesa de Mar. El primer club classificat va ser l’AD Gijón Atletismo, amb 65 punts, per 108 de les lleidatanes, que van deixar lluny a les quartes (les madrilenyes Ardillas de l’Escorial) amb 147 punts. En total van participar al campionat 52 equips.

Oxana va arribar la 25a  (d’un total de 283 atletes) després d’una sortida molt dolenta que la va obligar a haver d’anar avançant atletes durant tota la cursa. Les companyes que van puntuar van ser l’Aida Alemany d’Os de Balaguer (5a), la seva bessona Andrea (30a) i la Míriam Pérez de Linyola (48a). També va participar la Nerea Isaac, de Bellpuig, que va quedar la 236.

El pròxim compromís de l’atleta morenca serà amb la selecció catalana al Campionat d’Espanya per autonomies a San Pedro del Pinatar (Múrcia), on són una de les dues seleccions candidates a guanyar el campionat juntament amb Castella-Lleó. Els dos darrers anys el campionat se l’han adjudicat les castellanolleoneses, mentre que les catalanes han estat segones.