Va ser un dels punts objecte de debat a l’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear celebrada dimecres a Ascó. “Hi ha gent amb projectes que encara no sap com concretar-los per la indefinició en les línies i el suport del FTN“, assegura Biarnés

30 de maig de 2024

L’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, ha demanat que es clarifiquin quan abans els suports que tindran per part de la Generalitat i el Fons de Transició Nuclear (FTN), els projectes que la gent té al territori en sectors econòmics com el primari o el turisme. Biarnés ha indicat que ens consten desenes d’iniciatives que estan a l’espera d’informació per poder avançar en els seus projectes, valorar la seua viabilitat o saber de quins suports comptaran i com s’hi podrà accedir. “Hi ha informació per grans empreses a través de línies com les d’alt impacte o noves oportunitats de negoci, però és encara una incògnita quin suport es donarà al turisme i sector primari, petits empresaris que són importants en la nostra economia comarcal“, ha explicat.

A l’oficina dinamitzadora del Fons de Transició Nuclear creada a l’ajuntament morenc, s’ha detectat aquesta inquietud. Aquesta reclamació es va manifestar també a la reunió d’ahir de l’òrgan de govern del FTN. El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, va anunciar que es reclamarà al Departament d’Agricultura disposar d’unes bases abans de juliol que serveixin per conèixer com es tramitaran els ajuts, les seues quanties i terminis i guiar als interessats.

Rescatar sol·licituds

D’altra banda l’alcalde de Móra d’Ebre ha reclamat que es posin mesures  per tal de rescatar expedients i sol·licituds que han quedat fora per problemes tècnics i qüestions diverses, així com fer aclariments “i estudiar els motius pels quals han quedat fora de les convocatòries “i que tinguen l’oportunitat d’entrar dins l’any 2024“. Per Biarnés “el que volem és que els diners arriben al territori i a les empreses que els necessiten i tinguin el major impacte positiu possible al territori“.