L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha reinvindicat avui que s’executin  més inversions a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre durant l’acte d’inauguració de la nova Sala de Radiologia simple del centre sanitari que ha tingut lloc avui al migdia. Piñol ha mostrat la seua satisfacció per la posada en marxa d’este nou equipament, dotat amb màquines de darrera tecnologia i amb imatge digital, que contribuirà a millorar el servei que l’hospital presta als seus usuaris. Amb tot, l’alcalde ha recordat que la inversió avui inaugurada, d’uns 140.000 euros, ha d’anar acompanyada de noves inversions que millorin les instal·lacions i renovin els equips.

Joan Piñol ha recordat que encara queda molt camí a fer per a completar les inversions de 2,3 milions d’euros que s’haurien d’executar de manera imminent en aquest centre sanitari, que dona servei a les comarques del la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta. Ha assegurat que mentre no es practiquin les inversions necessàries, continuarà reivindicant des de l’alcaldia l’aplicació d’aquests recursos per a l’hospital.

Per la seua banda, Joan Galbany, director de l’Hospital Comarcal, ha explicat les característiques de la nova sala i dels nous equips, i ha indicat que amb la inversió que s’ha efectuat ha substituït una sala de radiologia que feia trenta anys que funcionava. Ha destacat que el nou equipament disposa d’un nivell de definició i d’unes prestacions clarament superiors a les actuals, i que amb aquesta inauguració l’hospital veu coberta una de les necessitats que tenia.

El nou sistema de radiologia implantat a l’hospital morenc permet un increment de la qualitat de la imatge amb una disminució de la radiació, així com un registre delatallat de les dosis rebudes per a cada persona en cada radiografia practicada. Segons l’empresa que gestiona l’hospital, Gestió Comarcal Hospitalària (Gecohsa), del grup Sagessa, aquesta millora forma part d’un pla més ampli i en curs des de fa uns mesos, i que continuarà amb la renovació del sistema d’ecografies del servei de Ginecologia i Radiologia, i més recentment amb un ecògraf de suport a procediments vasculars quirúrgics. A més, durant els primers mesos de 2018 està prevista la implementació d’un nou mamògraf digital directe.

Ara mateix l’hospital compta amb tres sales de radiologia simple (una de les quals l’avui inugurada), un equip de dnsitometria, un TAC, un mamògraf i 2 ecògrafs.171223radiologia