La regidora de Cultura, Montse Pineda, constata la intensitat de la cita i presència de públic enregistrada en totes les activitats. Fins a 27 biblioteques catalanes van assistir a la cita ebrenca

27 de maig de 2024

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha celebrat l’èxit de la 17a edició de la fira d’espectacles Litterarum i de la 21a del llibre ebrenc que ahir van acabar i que ha estat dirigida per Gemma Sastre. Més de 4.500 visitants han omplert el programa d’actes organitzat segons les primeres estimacions. La regidora de Cultura, Montse Pineda, ha fet un balanç “optimista” de cara al futur de la cita ebrenca amb els llibres i la cultura i ha destacat la intensitat que s’ha viscut al llarg dels tres dies que han estat plens d’espectacles literaris i activitats infantils i juvenils.

També les vendes de llibres d’autors ebrencs i del territori han animat l’espai dedicat a la creació i difusió de treballs. Un total de 27 biblioteques han estat presents al Litterarum 2024. “El maridatge literari, amb més de 200 entrades venudes i exhaurides des de feia dies, va enregistrar un immillorable ambient en el que vins, literatura i gastronomia van combinar a la perfecció dins el recinte de l’històric castell de la població“, ha explicat la regidora. Un tastet de Mar i Cel, d’Àngel Guimerà, va desbordar el teatre municipal i les presentacions literàries van despertar molt d’interès tot i les temperatures assolides. Per la responsable de Cultura de l’ajuntament morenc, “la presència de joves i infants en els actes de contacontes, concursos, activitats i tallers del Litterarum petits ens fan veure que anem pel bon camí i que el futur està garantit“.

Hosteleria al complet

El sector turístic, de la restauració i allotjaments tant de Móra d’Ebre com de comarques veïnes va enregistrar el complet, fins al punt que programadors i artistes participants en el Litterarum van tenir problemes per fer les seues reserves. “Sense dubte el Litterarum ha estat un èxit en molts sentit, amb intensitat en els espectacles, la participació de públic i la repercussió cap als negocis de la població i comarca“, ha insistit la regidora.

L’organització de la fira treballa ja en l’organització de la propera edició.