El regidor de Memòria Històrica de Móra d’Ebre, Jordi Fornós, s’ha reunit avui amb Cinta Farnós, directora del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE). Des de l’Ajuntament indiquen que en la reunió de treball “s’ha manifestat a la directora del consorci la voluntat del consistori de tornar a formar part de l’organisme“.

Aquest ens adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament competent en matèria de memòria democràtica, té per objecte la recuperació de la història i la memòria de la Batalla de l’Ebre, així com la posada en valor i la gestió dels vestigis i del patrimoni memorial en general que hi estan vinculats.

La posada en valor del patrimoni memorial de la Batalla de l’Ebre té com a finalitat contribuir al coneixement, la difusió dels espais i fets històrics de la Guerra Civil, per tal de fomentar la sensibilització envers la cultura de la pau i els valors democràtics en la societat. Fornós ha assenyalat que “la memòria democràtica i els fets històrics que van tindre lloc en l’escenari que avui en dia ocupem, han de tindre en l’Ajuntament un actiu més de cara a preservar-los i donar-los a conéixer entre els visitants que volen conèixer aquests espais de la memòria. A la vegada poden ajudar-nos a dinamitzar el territori. La tasca feta pel COMEBE ha estat encomiable i volem donar-li suport“.

Al llarg de la reunió també s’ha parlat de diferents actuacions previstes a curt i llarg termini.