L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha celebrat avui, a les 18.30 h, una sessió plenària extraordinària i urgent en la qual s’ha aprovat una moció de resposta a la sentència del tribunal Suprem en la qual es demana l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i es defensa del dret de l’autodeterminació. La moció, promoguda per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha rebut el vot favorable dels 11 regidors que han assistit a la sessió, dels grups Junts per Móra d’Ebre, Esquerra Republicana de Catalunya, Tots i Totes per Móra d’Ebre i Fem Poble-Amunt. Les dos regidores socialistes no han assistit a la sessió per motius personals.
La moció aprovada expressa el rebuig a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem; reclama la posada en llibertat de manera immediata dels presos polítics i exigeix al govern espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions. La moció també dona suport al dret de l’autodeterminació i manifesta el caràcter pacífic i no violent de l’independentisme català.
L’Ajuntament morenc ha refermat el seu compromís de continuar treballant a favor dels drets polítics i la llibertat i s’adhereix a les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Suprem, tant en l’àmbit nacional com internacional i convida la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats.
Després de l’aprovació de la moció els portaveus de Fem Poble-Amunt, Jordi Fornós; Tots i Totes per Móra d’Ebre, Santiago Campos, i l’alcalde, de Junts per Móra d’Ebre, Joan Piñol, han explicat el seu posicionament de suport a la moció. En acabar els regidors han assistit a una concentració davant la Casa Consistorial convocada per la Taula d’Entitats independentistes de la població, que ha comptat amb l’assistència d’uns 250 veïns.
Moció aprovada: MOCIO_postsentencia