El projecte autoritzat pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico planeja la construcció de 34 torres a la Ribera d’Ebre.

Arrel de la resolució dictada per la Dirección General de Política Energética y Minas el darrer 13 de juliol de 2023 que autoritza la construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) entre Terol i Begues, l’ajuntament de Móra d’Ebre ha presentat, de la mateixa forma que molts altres ajuntaments afectats, un recurs d’alçada amb la voluntat de paralitzar la construcció de la línia.

La línia de Molt Alta Tensió Terol-Begues recorre més de 180 quilòmetres i preveu la construcció de 340 torres a la província de Tarragona de fins a 70 metres d’altura i 25 metres d’amplada i afecta municipis de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, l’alt Camp i el Baix Penedès.

Al recurs, l’ajuntament exposa que l’autorització aprovada no contesta les al·legacions presentades fa dos anys i es referma en que el projecte no respecta la normativa elèctrica de l’estat espanyol, ja que es tracta d’una línia de transport d’energia elèctrica, actuació que està reservada a Red Eléctrica Española i no a a una empresa privada.

En paraules de Rubén Biarnés, alcalde de Móra d’Ebre “ens mantenim ferms defensant el poble i el territori front a un macroprojecte que deixarà una ferida irreparable en el nostre entorn”.