El solar, que fins ara era propietat del SAREB, és una peça estratègica de l’aparcament del poble

Durant el mes d’agost, l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha comprat una finca propietat del SAREB per consolidar i assegurar l’aparcament al centre del poble. L’Ajuntament ha invertit prop de 240.000€ en l’adquisició d’aquest solar que té una superfície propera als 1.600 metres quadrats i que està ubicat al bell mig de l’eix comercial del poble.

Es dona la peculiaritat que aquest terreny era propietat del SAREB i, per informacions rebudes a l’ajuntament, diversos promotors s’havien manifestat interessats en la seva adquisició, fet que “hagués provocat una situació molt complicada en matèria d’aparcament al centre del poble” en paraules de l’alcalde, Rubén Biarnés, “és per aquest motiu que ja fa mesos que es va començar a treballar des d’alcaldia i serveis tècnics per mirar de blindar aquesta situació que s’ha culminat amb la firma de la compra-venda la segona quinzena d’agost”.

Segons Biarnés, “no únicament ens garantim una posició d’aparcament al centre del poble si no que, a més, és una excel·lent operació per a l’Ajuntament de Móra d’Ebre que incorpora al seu patrimoni una peça urbanística amb un valor, tant econòmic com d’ús, molt superior al preu de compra”. Així, “si en un futur l’Ajuntament ho considera es podria arribar a fer un equipament o, fins i tot, vendre-ho de nou a un promotor, recuperant la inversió i mantenint l’aparcament públic actual ja que la qualificació urbanística de l’espai permet dues plantes d’aparcament de forma que l’Ajuntament sempre se’n podria reservar una”. De fet, “ja hi ha hagut persones que han manifestat el seu interès en l’espai”.