Des de l’inici de la campanya a l’agost s’han esterilitzat 12 gats i s’han controlat 4 colònies.

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha finalitzat l’esterilització de quatre colònies de gats ensalvatgits, entenent els que de forma parcial o complerta han assumit un estil de vida salvatge. Aquesta actuació es complementa amb la constitució de colònies estables que permeten la definició de punts de referència estables perquè els gats s’alimentin, a més d’afavorir un millor control de la població de felins. Totes aquestes actuacions s’emparen dins del reglamentat per la llei 2/2008, de 15 d’abril, pel que s’aprova la llei de protecció dels animals.

L’alimentació dels gats va a cura de voluntàries que van assistir a la convocatòria de reunió que es va dur a terme el darrer 10 d’agost. En aquella reunió la regidora de Comerç, Turisme i Igualtat i responsable de la campanya, Lorena Sastre, va manifestar que “tenim la voluntat d’estendre al màxim possible el sistema de control de colònies de gats seguint el mètode de Captura, Esterilització i Retorn; treballant de la mà dels voluntaris de l’associació Can Flix & Ampare, amb qui l’ajuntament ja fa dos anys que té un conveni de gestió de les colònies felines, recollida i acollida de gossos abandonats i perduts i d’acollida de gossos ensalvatgits”.

La regidora Lorena Sastre ha assenyalat que “són les voluntàries les encarregades d’alimentar aquests gats, als llocs habilitats i identificats conjuntament amb l’Ajuntament. Alhora avisen quan arriba un nou gat o hi ha gats pendents d’esterilitzar”. La presidenta d’AMPARE, Anaïs Pérez, destaca que “és molt important remarcar que l’únic aliment que es subministra és aliment sec i aigua, mai menjar cuinat, ni llaunes, ni embotit, ni llet… D’aquesta forma no s’apropen rosegadors, insectes o altres animals ensalvatgits i ens assegurem que el veïnat vegi la colònia com una situació controlada i que no sigui una molèstia.”

La voluntat de l’Ajuntament es finalitzar a mig termini el control de les cinc colònies restants i, especialment, de les dues colònies més grans durant els primers mesos de l’any 2023.