El jurat dels premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme d’aquest any 2018 ha reconegut la “Recuperació de l’antiga sendera al Castell de Móra d’Ebre”, propietat de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, i dirigida pels arquitectes del despatx UDEU, Sergi Ventosa i Adelina Casanova, destacant-lo com un dels projectes seleccionats dins de la categoria FAD Ciutat i Paisatge 2018. Els premis FAD, que tenen el seu origen l’any 1958, són els degans d’arquitectura i interiorisme europeus, van ser impulsats per l’arquitecte Oriol Bohigas, arquitecte responsable de l’Institut Julio Antonio, de Móra d’Ebre.
El projecte seleccionat s’emmarca dins de l’actuació realitzada a la façana fluvial el darrer trimestre del 2017, que l’Ajuntament va encarregar a l’INCASÒL per un import total de 744.855,5 €, i que incloïa a més de la sendera al Castell, la continuació del passeig de l’Ebre fins a la plaça de braus.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, destaca que “l’actuació que s’ha realitzat a la recuperació de la sendera i estabilització dels talussos s’ha executat respectant al màxim la topografia existent i aprofitant el recorregut de l’antiga sendera. A més, s’han creat espais d’estada en línea amb la construcció tradicional de la Ribera”.

Les actuacions a la façana fluvial s’han complementat amb la recuperació de la plaça dels Entença, un espai d’estada de 300 m2 que connecta la part alta de la sendera amb l’ermita del Calvari.

Altres reconeixements internacionals a Móra d’Ebre

La sendera no és l’única actuació que ha rebut reconeixement internacional. El darrer 18 d’octubre, dins del marc del saló professional Piscina & Wellenss Barcelona, la piscina de Móra d’Ebre va quedar finalista en la categoria de Millor Piscina Rehabilitada. El fet destacable és que, per primer cop, una piscina descoberta va arribar a la terna finalista.

En paraules de l’alcalde de Móra d’Ebre “estem molt satisfets que la bona feina que s’està realitzant des de l’Ajuntament, en aquest cas des dels serveis tècnics d’Urbanisme, tingui reconeixements en trobades i en premis professionals”.

Finalment, l’edifici de l’Hospital de Móra d’Ebre, obra dels arquitectes Martínez Lapeña i Torres, ja va rebre el premi FAD d’Arquitectura dins de la modalitat Edificis de nova planta d’ús públic l’any 1988. 180502murallaXina