Durant els 3 dies de la fira s’oferiran 14 espectacles literaris, es presentaran 22 llibres i es faran 3 taules rodones

Ahir dimarts 9 de maig al Teatre Municipal La Llanterna s’ha dut a terme la Roda de Premsa de presentació de Litterarum per presentar la 16a edició de la fira d’espectacles literaris i de la 20a edició de la Fira del Llibre Ebrenc, que tornarà a Móra d’Ebre els dies 2, 3 i 4 de juny.

Durant tot el cap de setmana, es podrà gaudir de propostes escèniques literàries en llengua catalana; presentacions de llibres d’autors ebrencs; taules rodones; espectacles, tallers, contacontes i concursos per a nadons i infants; més iniciatives escolars; una trobada de joves lectors amb activitats exclusives; un maridatge literari, i una doble commemoració dedicada a Josep Vallverdú i al Rector de Vallfogona. Tres dies amb una extensa programació per a petits, joves i grans de la mà de creadors i artistes de més territoris de parla catalana, com són Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

La gran novetat 2023: Litterarum Joves Lectors

En l’edició del juny d’enguany es reforça, encara més, la part del seu programa dedicada al jovent. Així, la mostra impulsa el projecte Litterarum Joves Lectors, una prova pilot creada en col·laboració amb l’Associació de Joves Lectors Catalans (AJLC) per tal de fer més extensiva la seva oferta entre el públic adolescent.

En paraules de Rubén Biarnés, alcalde de Móra d’Ebre, “és evident que, també en el món de la lectura, hem de sembrar ara si volem recollir en el futur. Per aquest motiu s’han programat espectacles específics dedicats als joves i xerrades específiques per a ells”.

Algunes de les activitats específiques dins de Litterarum Joves Lectors són l’espectacle de teatre L’increïble assassinat d’Ausiàs March, de Crit Teatre amb textos d’Ausiàs March, i la xerrada als instituts a càrrec de Mixa, booktuber, dinamitzadora cultural i presidenta de l’AJLC. A més a més, s’organitzarà per primera vegada la Trobada de Joves Lectors, on els majors de 14 anys apassionats per la literatura podran gaudir d’un cafè literari, de visites guiades a les exposicions, de sortejos i molt més. Aviat es podran formalitzar les inscripcions a través de les xarxes socials.

Pel que fa a la programació familiar, cal mencionar la continuació de Litterarum Petits, que comptarà de nou amb la seva pròpia carpa. Pensant igualment en els més petits de la casa, cal assenyalar la inclusió d’espectacles específicament adreçats a nadons i que complementaran el programa de contacontes, tallers, concursos i premis de Litterarum Petits.

Accès a la programació