Els dies 22-23 de juny es va celebrar a Castelló el LXVIII Campionat d’Espanya Sub-18 (juvenil) d’atletisme en pista a l’aire lliure, en el qual la morenca Oxana Bonjorn va participar en la prova dels 2.000 metres obstacles i on va quedar en desena posició, amb un temps de 7:24.29. En la millor cursa a Europa fins al moment (les marques de les vuit primeres estan entre les vint-i-set millors d’Europa), l’inici va ser molt ràpid i Oxana no va poder aguantar el ritme del grup, havent de fer tota la cursa en solitari i sempre en desena posició.

Amb aquesta cursa s’acaba la temporada atlètica d’estiu o d’aire lliure, una temporada en la qual Oxana ha anat de més a menys degut a problemes físics. En la primera cursa d’obstacles de l’any, a finals d’abril, va aconseguir bon un temps, de 7:16.20, al Campionat de Catalunya, a Palafrugell; a mitjan de maig va quedar quarta amb un temps de 7:22.42, i ha acabat la temporada amb aquests 7:24.29.

Amb aquesta millor marca de 7:16.20 ha acabat 4a en el  rànquing   català de millors marques de la temporada i en 10a posició en el rànquing espanyol. Ara mateix Oxana és la 35a en el rànquing europeu i 80a en el mundial.

Ara no torna ha haver competició fins a principis de novembre amb les proves de cros. Aquesta temporada és més llarga que les anteriors ja que a partir d’ara s’acabaran el 31 de desembre. Abans les temporades acabaven el 31 d’octubre.

En la foto, està amb les companyes de club que també van participar al campionat, ella és la segona per l’esquerra i la primera per l’esquerra quedar segona en la mateixa prova de l’Oxana.