La localitat prendrà el relleu de Parets del Vallès i serà l’escenari d’un esdeveniment que servirà d’homenatge a nombroses entitats pel seu treball

20 de març de 2024

L’Assemblea General Ordinària de l’Associació per la Difussió del Folklore (Adifolk) ha acordat en la seua darrera reunió celebrar la propera Gala de l’Any a Móra d’Ebre. La cita tindrà lloc el 23 de novembre, i es reconeixerà a grups, federació i personalitats que hagin destacat durant l’any en curs. Un acte que es celebrarà a la tardor, amb un format de gala festiva.

La 7a Gala reivindicarà la tasca de l’entitat amb una celebració anual, en que es farà l’entrega dels premis Adifolk, com a reconeixement a un grup, una federació i una personalitat que hagi destacat en el camp cultural durant l’any en curs. Móra d’Ebre agafarà així el relleu de Parets del Vallès per acollir la gran festa de la cultura popular catalana que arriba a la seva setena edició.

L’alcalde de la localitat, Rubén Biarnés, ha agraït “la confiança dipositada en Móra d’Ebre” i ha celebrat que la comarca pugui acollir aquesta demostració de la vitalitat de la cultura popular catalana. “La cultura popular representa molt per Móra d’Ebre, ja que reconeix el paper d’aquestes entitats i associacions que han mantinguda encesa aquesta flama en la cultura catalana“, ha valorat.

Pel seu costat el regidor de Cultura Popular, Jordi Fornós, ha considerat molt positiu que la localitat pugui acollir aquesta gala, el que ha considerat “tot un èxit amb un esdeveniment de primera magnitud, que ens ubicarà al mapa nacional i internacional, ja que serà a Móra d’Ebre on s’anunciarà la ciutat que acollirà l’Aplec Internacional de 2025, on aniran centenars de persones a fer exhibicions a l’estranger del què som“. Per Fornós és d’agrair el paper d’Adifolk per l’aposta per Móra d’Ebre i les Terres de l’Ebre. “Aquest també és un premi per totes aquestes entitats al poble que lluiten cada dia per mantenir la cultura popular i que Móra d’Ebre segueixi bategant en cultura“, ha conclós.

Fins Móra d’Ebre acudiran representants de la Conselleria Exterior, de la cultura catalana i d’aquesta població que acollirà l’Aplec. La Gala anual compta amb una destacada presència dels grups de cultura popular del territori, inclourà espectacles, parlaments, un resum de l’any, el lliurament dels Premis Adifolk i es desvetllarà la ciutat que acollirà el 37è Aplec Internacional 2025.