La cita gastronòmica preveu servir 1.200 clotxes i donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques que, fins a l’1 de desembre, se celebren a 8 restaurants
La Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre continua el seu itinerari per tots els pobles de la comarca i, agafant el relleu de Riba-roja d’Ebre de l’any passat, aquesta dinovena edició se celebrarà a l’Illa de Saurí de Móra d’Ebre. Serà el diumenge dia 3 de novembre a partir de les 10 del matí, i donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa, que s’allargaran fins a l’1 de desembre, durant les quals 8 restaurants riberencs oferiran a la seua carta un menú de clotxa, amb la recepta tradicional i les diverses variants.
Aquest dimecres, 23 d’octubre, el vestíbul del Teatre La Llanterna de Móra d’Ebre ha acollit la presentació de la Festa de la mà de la consellera de Turisme, Comerç i Producte Local, Vanessa Serrano; l’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés; i la regidora de Turisme, Lorena Sastre, ja que enguany la Festa està organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Móra d’Ebre, amb el suport de l’Associació Matem lo Bitxo. La consellera ha fet una pinzellada de les Jornades Gastronòmiques, que són possibles gràcies a la col·laboració publicoprivada entre el Consell Comarcal i vuit restaurants de la Ribera d’Ebre. Durant la presentació també s’ha desvetllat el cartell, amb els actes i tota la informació, i l’espot publicitari.
La consellera Vanessa Serrano ha posat en valor el plat tradicional per excel·lència de la comarca, un producte amb història. “La Festa i les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa representen molts valors que tenim a la Ribera d’Ebre, com la tradició i l’autenticitat. És un orgull pensar que d’aquest producte que necessitaven consumir, en un passat, els nostres treballadors de la terra, s’ha convertit en un símbol de la comarca, i a més a més, en un producte turístic que crida l’atenció de la gent de la comarca i de fora”, ha dit Serrano, que ha afegit que “a més d’un símbol d’autenticitat i tradició, també és un símbol de germanor i de col·laboració, perquè sempre s’organitza conjuntament amb l’ajuntament del poble amfitrió”.
Per la seua banda, l’alcalde Rubén Biarnés, ha destacat que “aquest esdeveniment no només destaca la nostra tradició gastronòmica, sinó el compromís amb el turisme i el desenvolupament local, ja que la clotxa representa la identitat i les arrels que ens uneixen com a territori”. Finalment, la regidora Lorena Sastre, ha anunciat una de les novetats d’enguany, “la unió de la festa de la clotxa comarcal amb la clotxa que cada any organitza l’Associació Matem Lo Bitxo, destinada a la lluita contra el càncer infantil. Pensem que aquesta aliança serà beneficiosa per a totes les parts implicades. Des d’aquí, volem agrair a tots els voluntaris de Matem Lo Bitxo la seua acollida entusiasta davant de la proposta de col·laborar conjuntament. També volem agrair la tasca de la Comissió de Festes i tots els voluntaris que ens acompanyaran durant la jornada”. En acabar els parlaments, s’ha visualitzat l’esport publicitari.
Venda de tiquets a 5 euros
Les clotxes es començaran a servir a partir de les 11 del matí i fins a dos quarts de dues del migdia, a l’Illa de Saurí. Els tiquets per a la degustació es poden adquirir presencialment a les oficines municipals de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i també en línia a través de la web moradebre.cat, o el mateix dia de la Festa a l’estand del Consell Comarcal, fins a esgotar existències. El preu és de 5 euros. Es demana adquirir prèviament per a poder garantir que n’hi haurà per a tothom.
Jornades Gastronòmiques de la Clotxa, del 3 de novembre a l’1 de desembre
El mateix dia de la Festa, agafen el relleu de la clotxa vuit restaurants de la comarca: el Casal de Benissanet; el restaurant Pas de l’Ase de Garcia; el Molí d’en Xim de Miravet; el restaurant gastronòmic la Creu de Móra d’Ebre; Can Secundino i Mas de Subirats de Móra la Nova; el bar restaurant Sant Jordi de Rasquera; i la Llesqueria de Tivissa.
Els 8 restaurants, de 7 pobles de la comarca, que s’han sumat a aquesta edició de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa de la Ribera d’Ebre, presenten aquest plat típic a la seua carta amb preus i menús per a tots els gustos i butxaques. Hi haurà temps fins a l’1 de desembre.